در زیر به برخی از روشهای اتصال استفاده شده برای انواع لولههای لولهکشی ساختمان اشاره میکنیم:
- لحیم کاری: این روش برای اتصال لولههای مسی استفاده میشود. در این روش، نقاط اتصال دو لوله با استفاده از جوشکاری حرارتی و ماده لحیم (معمولاً لحیم مس) به یکدیگر متصل میشوند. این روش بسیار محکم و ماندگار است و به خوبی مانع نشتی آب یا گاز میشود.
- جوشکاری: جوشکاری برای اتصال لولههای فولادی استفاده میشود. در این روش، نقاط اتصال دو لوله با استفاده از جرقهزنی و نفوذ حرارتی، به یکدیگر متصل میشوند. جوشکاری فولاد به دو صورت جوشکاری قوس الکتریکی و جوشکاری گازی (مانند جوش MIG و TIG) انجام میشود. این روش اتصال بسیار قوی و ماندگاری را فراهم میکند.
- اتصالات رزوهای:اتصالات رزوهای (یا فلنجی) برای اتصال لولههای فولادی استفاده میشود. در این روش، نقاط اتصال لولهها با استفاده از اتصالات فلنجی متصل میشوند. این اتصالات شامل دو فلنج (یکی در هر طرف لوله) و یک پیچ و مهره است که با فشار دادن دو فلنج به یکدیگر و گره کردن پیچ و مهره، اتصال محکمی بین لولهها ایجاد میشود.
- اتصالات چسبی: اتصالات چسبی برای اتصال لولههای PVC و PPR استفاده میشوند. در این روش، نقاط اتصال لولهها با استفاده از چسب مخصوص بر روی سطح داخلی لولهها محکم میشوند. پس از اعمال چسب، لولهها به هم فشرده میشوند تا اتصال محکمی شکل گیرد. این روش ساده، سریع و ارزان است.
- اتصالات فشاری: اتصالات فشاری، به خصوص برای لولههای PEX استفاده میشوند. در این روش، با استفاده از اتصالات فشاری مخصوص، لوله به داخل اتصال فشرده میشود و با یک آب بندی مناسب، اتصال محکم و بدون نشتی ایجاد میشود. این روش اتتصالات فشاری عموماً برای سیستمهای آب و گاز استفاده میشوند.
این فقط چند نمونه از روشهای اتصال لولهها هستند و بسته به نوع و ماده ساخت لوله، روشهای دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد. همچنین، برای اطمینان از اتصال صحیح و مطابق با استانداردهای مربوطه، همیشه به دستورالعمل تولیدکننده و مشاوره یک تکنسین مجرب مراجعه کنید.
بازرگانی یاران به مدیریت امین اسماعیل زاده مشاوری مورد اطمینان در انتخابهای شما